Heartbeat

Emoties leiden ons, helpen ons herstellen of stappen te zetten en geven informatie over wat we nodig hebben. Ze geven feedback op hoe onze binnenwereld omgaat met de buitenwereld. Elk mens heeft een innerlijke drive om te overleven, zowel fysiek als op de laag van identiteit. Het moet het lichaam en de identiteit beschermen.

Emoties  zijn onderdeel zijn van ons mens-zijn. Op veel plekken zijn emoties nog steeds taboe,  we onderdrukken ze, keuren ze af en veroordelen ze. Dezelfde oude patronen blijven zich herhalen, dezelfde gedachten creëren steeds opnieuw hetzelfde gevoel. Als we onszelf  kunnen toestaan om onze emoties te uiten en er expressie aan te geven, dan is dat bevrijdend. Dan kan de energie weer doorstromen, dan voel je ook weer de levensvreugde en de passie.

Elk ritme biedt een opening naar een basis emotie:
Vloeiend – Angst  |  Staccato – Boosheid  |
Chaos – Verdriet  |  Lyrisch – Vreugde      |
Stilte – Compassie

Deze workshop richt zich op het onderzoeken van de energie van emoties. De intentie is om een veilige omgeving te creëren om te zien wat we ontdekken over onszelf als we de emoties in beweging brengen. Om meer bewustzijn te ontwikkelen over de emoties en wat die jou te vertellen hebben.

Alleen emoties uiten is niet heilzaam. (dat hoef ik niemand uit te leggen).  Het ene boos is heel gezond, het andere is destructief. Bewustzijn op en het herkennen van het opkomen van een emotie geeft begrip over de boodschap van de emotie.

De emotie is de boodschapper die vooraf gaat aan jezelf uiten; de emotie is niet ‘degene’ die de uiting doet. Waartoe wil deze emotie je aanzetten?  Hoe je er uiting aan wil geven; dat kies jij en bewustzijn geeft je een keuze.

Lees hier meer over de 5Ritmes®.

Voor wie
Ervaring in de 5Ritmes is een voorwaarde.

Wanneer
zaterdag  25 september - zondag 26 september 2021.

Tijd
Zaterdag  11.00 uur - 18.00 uur
Zondag     11.00 uur - ca. 17.00 uur

Waar
Gymzaal van  Beukenrodeschool
Doorn

Aanmelden: Je kunt nu al een plek reserveren. Zodra we weten dat de workshop kan doorgaan, ontvang je meer info en een betaallink/factuur om te betalen.
Om een plek te reserveren: ik doe graag mee!

Ik heb nog enige extra informatie nodig: extra informatie.

Kosten:
Bij het inschrijven kun je zelf kiezen welk bedrag je wilt besteden: €  145,-- of  €  165,--  of  € 185,--
Prijs is inclusief koffie, thee en fruit. Lunch zelf verzorgen.

Eckhart Tolle: 'Je hebt een keuze: Als een emotie opkomt, kan je die uiten of onderdrukken.
En het kan eenvoudig getransformeerd worden als je er bij aanwezig blijft.
Sta jezelf toe om emoties te ervaren, zonder het te personaliseren en zonder erin te verdrinken.
Herken het als energie. Het is energie. En neem het waar.'