VEEL GESTELDE VRAGEN EN ANTWOORDEN  (FAQ’s) VAN DANSJELEVEN OVER CORONA-ASPECTEN.

Worden de lessen en workshops van Dansjeleven weer opgestart in september?
Alle lessen en workshops van Dansjeleven worden weer opgestart. In vrijwel alle activiteiten worden veel minder dansers toegelaten. Voor de activiteiten moet je je van te voren opgeven.  Het laatste nieuws over ons programma ontvang je via onze nieuwsbrief of tref je aan op de website: www.dansjeleven.nl

Zorg voor jezelf en de ander
Onderstaand de vragen, die je je zelf kunt stellen bij aanmelding en op de dag van de dansactiviteit. Als je op een van deze vragen JA hebt geantwoord, mag je niet deelnemen aan de dansactiviteit.

  1. Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak?
  2. Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  3. Heb je het nieuwe coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
  4. Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?
  5. Ben je in thuisisolatie omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

Als je gezondheidsklachten hebt op de dag van de les of workshop, dan kun je een email sturen om af te zeggen. Je kunt dan (later) kiezen om aan een andere activiteit deel te nemen.

Hoe kan ik mij opgeven om deel te nemen?
Je kunt je opgeven via de website. Bij iedere les of workshop vind je het aantal mensen dat maximaal toegelaten kan worden.

Wat gebeurt er met mijn e-ticket als de les of workshop verplaatst of geannuleerd wordt?
Je loopt geen risico als je een e-ticket hebt gekocht. Als de les of workshop niet door kan gaan, dan ontvang je daarvan bericht per email, waarin we je een gewijzigde datum door geven. Je kunt ook kiezen voor deelname aan een andere les/workshop. Tijdens deze 'corona'-periode gelden er aangepaste annuleringsvoorwaarden, die per activiteit worden vastgesteld en aan jou bekend gemaakt worden.

Hoeveel mensen laten jullie toe voor de dansactiviteiten?
We hebben het maximale aantal deelnemers per activiteit aanzienlijk verlaagd, zodat we met elkaar op een veilige en prettige manier kunnen dansen en bewegen.

Wat zijn de maatregelen wat betreft ventilatie in de verschillende locaties ?
Als we denken dat het systeem niet voldoende geschikt is voor dansactiviteiten, zullen we de les niet door laten gaan, of een andere locatie vaststellen.

Kan ik mijn handen desinfecteren bij binnenkomst?
Bij de ingang is desinfectie-gel beschikbaar om handhygiëne toe te passen.

 

 

Is het dragen van een mondkapje verplicht tijdens de dansactiviteiten?
Nee, het is niet verplicht om een mondkapje te dragen bij deelname aan dansactiviteiten.

Hoe worden de danszalen schoongemaakt?
Naast de reguliere schoonmaak van de danszaal en directe omgeving zorgen we ervoor dat contactoppervlakken, zoals deurknoppen, trapleuningen e.d. extra worden schoongemaakt.

Zijn de wc’s te gebruiken?
Ja, de wc’s zijn open. Natuurlijk wordt van iedereen verwacht voldoende afstand te bewaren tot elkaar. Handen kunnen gewassen worden met desinfecterende zeep en papieren wegwerphanddoekjes. Ook is er desinfecterend schoonmaakmiddel aanwezig om – indien gewenst – zelf de wc te kunnen reinigen.

Kan ik na de les nog even napraten of thee drinken?
H
et is helaas niet mogelijk om  thee te drinken en nog even na te praten.

Specifieke regels per activiteit.
Naast de Algemene regels zoals verwoord in deze FAQ's kunnen er per activiteit specifieke regels en suggesties gegeven worden om de veiligheid te verzekeren. Voor zover geldig zijn deze op de website bij de betreffende activiteit vermeld.

Ik heb opmerkingen/ideeën naar aanleiding van mijn deelname aan een activiteit van Dansjeleven. Dansjeleven heeft inmiddels 25 jaar ervaring met het organiseren en geven van lessen en workshops. Maar met het organiseren van danslessen en workshops tijdens de nasleep van een pandemie hebben we geen ervaring. Opmerkingen, verbeteringen en ideeën van onze deelnemers zijn daarom van harte welkom. Deze kun je hier mailen.

Je kunt bovenstaande tekst ook downloaden als PDF: klik hier


In het kort de ALGEMENE spelregels voor het sporten en bewegen per 1 juli 2020 VASTGESTELD DOOR DE OVERHEID.

  • Per 1 juli 2020 is zowel binnen- als buitensport weer toegestaan. Binnensport accommodaties, waaronder sportscholen mogen hun deuren weer openen. Er mag weer binnen worden gesport door alle doelgroepen in alle takken van sport en beweging.
  • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal (spel)contact mogen hebben. Tijdens trainingen en beoefening hoeft bij contactsporten (waaronder dansen) geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.
  • Voorafgaand en na afloop van de beoefening dienen sporters/dansers van 19 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines die ook per 1 juli weer open mogen.
  • Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties (zoals gymzalen) zijn weer open.
  • Geforceerd stemgebruik zoals schreeuwen is niet toegestaan.

BRON: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/06/24/per-1-juli-15-meter-blijft-norm