VEEL GESTELDE VRAGEN EN ANTWOORDEN  (FAQ’s) VAN DANSJELEVEN OVER CORONA-ASPECTEN.

Gaan de lessen en workshops van Dansjeleven door?
Alle lessen en workshops van Dansjeleven zijn weer opgestart. In vrijwel alle activiteiten worden minder dansers toegelaten. Voor alle activiteiten moet je je van te voren opgeven.  Het laatste nieuws over ons programma ontvang je via onze nieuwsbrief of tref je aan op de website: www.dansjeleven.nl.

De basis regels gelden nog wel.
Iedereen mag weer binnen en buiten sporten/dansen. De basismaatregelen moeten de kans op besmettingen voorkomen. Er geldt:

  • Binnen en buiten gelden geen beperkingen. Dansen in groepsverband is toegestaan.
  • Als het nodig is voor de sportbeoefening is 1,5 meter afstand voor personen vanaf 18 jaar niet verplicht. Na het dansen is 1,5 meter afstand houden wel verplicht.

Zorg voor jezelf en de ander
Onderstaand de vragen, die je je zelf kunt stellen bij aanmelding en op de dag van de dansactiviteit. Als je op een van deze vragen JA hebt geantwoord, mag je niet deelnemen aan de dansactiviteit.

  1. Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak?
  2. Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  3. Ben je in thuisisolatie omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

Als je gezondheidsklachten hebt op de dag van de les of workshop, dan kun je een email sturen om af te zeggen. Je kunt dan (later) kiezen om aan een andere activiteit deel te nemen.

Hoe kan ik mij opgeven om deel te nemen?
Je kunt je opgeven via de website. Bij iedere les of workshop vind je het aantal mensen dat maximaal toegelaten kan worden.

Wat gebeurt er met mijn e-ticket als de les of workshop verplaatst of geannuleerd wordt?
Je loopt geen risico als je een e-ticket hebt gekocht en betaald. Als de les of workshop niet door kan gaan, dan ontvang je daarvan bericht per email, waarin we je een gewijzigde datum door geven. Je kunt ook kiezen voor deelname aan een andere les/workshop. Tijdens deze 'corona'-periode gelden er aangepaste annuleringsvoorwaarden, die per activiteit worden vastgesteld en aan jou bekend gemaakt worden.

Wat gebeurt er met mijn reservering als de les of workshop verplaatst of geannuleerd wordt?
Je loopt geen risico als je een reservering hebt gedaan. Je ontvangt pas een factuur ter betaling, als we zeker weten dat de les/workshop zal doorgaan. Als de les of workshop niet door kan gaan, dan ontvang je daarvan bericht per email, waarin we je een gewijzigde datum door geven.

Hoeveel mensen laten jullie toe voor de dansactiviteiten?
We hebben het maximale aantal deelnemers per activiteit aanzienlijk verlaagd, zodat we met elkaar op een veilige en prettige manier kunnen dansen en bewegen.

Wat zijn de maatregelen wat betreft ventilatie in de verschillende locaties ?
Als we denken dat het systeem niet voldoende geschikt is voor dansactiviteiten, zullen we de les niet door laten gaan, of een andere locatie vaststellen.

Kan ik mijn handen desinfecteren bij binnenkomst?
Bij de ingang is desinfectie-gel beschikbaar om handhygiëne toe te passen.

Is het dragen van een mondkapje verplicht tijdens de dansactiviteiten?
De overheid adviseert niet om in de publieke ruimte een mondkapje te dragen.

Hoe worden de danszalen schoongemaakt?
Naast de reguliere schoonmaak van de danszaal en directe omgeving zorgen we ervoor dat contactoppervlakken, zoals deurknoppen, trapleuningen e.d. extra worden schoongemaakt.

Zijn de wc’s te gebruiken?
Ja, de wc’s zijn open. Natuurlijk wordt van iedereen verwacht voldoende afstand te bewaren tot elkaar. Handen kunnen gewassen worden met desinfecterende zeep en papieren wegwerphanddoekjes. Ook is er desinfecterend schoonmaakmiddel aanwezig om – indien gewenst – zelf de wc te kunnen reinigen.

Kan ik na de les nog even napraten of thee drinken?
Het is helaas niet mogelijk om  thee te drinken en nog even na te praten.

Specifieke regels per activiteit.
Naast de Algemene regels zoals verwoord in deze FAQ's kunnen er per activiteit specifieke regels en suggesties gegeven worden om de veiligheid te verzekeren. Voor zover geldig zijn deze op de website bij de betreffende activiteit vermeld.

Ik heb opmerkingen/ideeën naar aanleiding van mijn deelname aan een activiteit van Dansjeleven. Dansjeleven heeft inmiddels 25 jaar ervaring met het organiseren en geven van lessen en workshops. Maar met het organiseren van danslessen en workshops tijdens de nasleep van een pandemie hebben we geen ervaring. Opmerkingen, verbeteringen en ideeën van onze deelnemers zijn daarom van harte welkom. Deze kun je hier mailen.

Je kunt bovenstaande tekst ook downloaden als PDF: klik hier