Algemeen.
In iedere les is er eerst tijd om aan te komen. Ik stem via mijn muziek af om je daarbij te ondersteunen en geef soms wat eenvoudige aanwijzingen. Gebruik deze tijd voor jezelf, om te rekken, te strekken, rond te kijken, je adem te vinden, aan te komen in de ruimte, los te komen van de dag. Iedere keer heb je misschien weer iets anders nodig. Warm je lichaam op en beweeg op een manier die voor jou goed voelt.

Het helpt je om niet te praten, het helpt om uit de woorden, uit je hoofd te komen. De focus is om contact met je eigen lichaam te maken en de mogelijkheden die het heeft, en van daaruit de dans te beginnen.

De groep bestaat uit mensen die wekelijks komen, af en toe komen; er is verschil in ervaring. Respect voor elkaar en voor ieders proces is belangrijk. Iedereen beleeft de dans op eigen wijze.

Mijn begeleiding.
Daarna start de begeleiding: ik stem af op de groep en geef eenvoudige instructies soms iets meer en soms heel weinig. Over het algemeen beginnen we met een langzame opbouw , zodat er daarna dynamischer bewogen kan worden en dan eindigen we met klein en verstilde beweging.

Er is ruimte en ik zal je uitnodigen voor een solodans, dansen met een partner of het dansen met de hele groep. Als je graag met iemand wilt dansen, gebruik je gevoeligheid: staat hij/zij open voor een dans met mij? Als je liever niet met iemand wilt dansen, of met iemand danst en je wilt de dans beëindigen laat ze dat dan weten via een simpel vriendelijk gebaar.

Op zoek naar jouw dans.
Het uitgangspunt is dat je als danser met plezier kan bewegen, mooi dansen is niet belangrijk. Mensen in de dansruimte kunnen experimenteren met: een energieke, uitdagende dans of een verstild en langzame dans - dat verschilt per dans, moment en danspartner. Als je ongemak voelt, is het altijd mogelijk om je te verplaatsen in de ruimte. Naar een plek waar het prettiger voelt, en waar misschien meer inspiratie voor je is.

Houd je eigen snelheid aan en wees verantwoordelijk voor je eigen lichaam. Jij kent je eigen lichaam en je eventuele beperkingen en grenzen.

Wees je bewust van de aanwezigheid van anderen.

De muziek.
Een van de belangrijkste pijlers van de avond is de muziek. Ik stem zo optimaal mogelijk af op de dansers, het ritme, of het thema en de energie van de avond. De muziek die ik gebruik komt van over de hele wereld. Verstild, melodieus, opzwepend, alles is aanwezig! Een voorproefje van mijn muziek kun je vinden op Mixcloud.

Neem de tijd.
Ik weet dat het spannend kan zijn wanneer je voor het eerst komt. Ik nodig je uit vaker te komen dan zal je merken dat de dans je zelfvertrouwen stimuleert om jezelf te zijn. En dat je steeds beter in staat bent om open naar anderen te zijn. Neem alle tijd, er is geen haast bij. Ga voor wat voor jou werkt, we zijn allemaal verschillend. Elke les heeft unieke mogelijkheden.

Je bent van harte welkom. Mocht je vragen hebben kun je na de les even naar me toe komen of je kunt me een berichtje sturen.